Raad & straat 1: op weg naar beëdiging

Leestijd: 2 minuten

Via Raad & straat probeer ik je regelmatig op de hoogte te houden van mijn belevenissen als raadslid in Leiden. Wat gebeurt er in de raad en wat speelt er in de stad? Hopelijk maak ik via mijn verslag het allemaal een beetje duidelijker. Natuurlijk probeer ik het ook interessant te maken zodat je graag op de hoogte wil blijven. Hier gaat ie dan: deel 1.

Kennismaken met fractie en griffie

Het raadswerk is voor mij niet helemaal nieuw natuurlijk omdat ik als duo-raadslid Pieter Kos in de raadscommissie ondersteunde. Dat was van 2007-2010. Nu is er een nieuwe fractie en bovendien een hele grote fractie: 8 raadsleden! Fractievergaderingen zijn daardoor minder de keukentafel-bijeenkomsten die het vroeger vaak wel waren. Dat is even wennen. Gelukkig voelt het als een oude jas: vertrouwd en prettig.

Weer kennismaken met de griffie voelt ook vertrouwd. De ‘nieuwe’ griffier ken ik al van de verkiezingsperiode. Het is heel fijn dat iemand je in de wondere wereld van het raadslidmaatschap wegwijs maakt. Griffier Gerald van Leiden (what’s in a name!) doet dat met verve. Ook met commissiegriffier Emiel Teunissen is een leuk weerzien. Goede ondersteuning is goud waard. Het is heel prettig te zien dat de Leidse griffie nog steeds een oerdegelijke (en gezellige) club is.

Pers en publiciteit

Moderne politiek kan niet zonder publiciteit. Bovendien heb je natuurlijk ook de taak te vertellen wat je als politicus doet. Een verandering in de fractie is dan ook nieuws.  Zo’n mededeling leidt gelijk tot rinkelende telefoons en zoemende appjes: of je wil komen praten op de radio.

Het is erg leuk dat verschillende radiostations in Leiden je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Het geeft de mogelijkheid iets over jezelf te vertellen. Waarom je gemeenteraadslid wil worden. Unity.FM was vrijdag de eerste en maandagavond mocht ik aanschuiven bij het radioprogramma Politiek071 van Sleutelstad FM. 

Commissie Stedelijke Ontwikkeling

Samen met fractiegenoot Alex Friso ga ik me de komende tijd bezighouden met stedelijke ontwikkeling in Leiden. Dan gaat het onder andere om ruimtelijke ordening, (duurzaam) bouwen en energietransitie. Ook gaat het om volkshuisvesting: sociale woningbouw, studentenhuisvesting, starters of woningen voor speciale doelgroepen. En dat alles in een drukke en dichtbebouwde stad. Volop uitdagingen dus! Als je vragen hebt of wil praten over een van deze onderwerpen. Neem dan contact met me op.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: