Over mij en wat me bezighoudt

Leestijd: 2 minuten

Een paar jaar geleden ben ik met deze website begonnen omdat ik weleens een mening heb. En sindsdien schrijf ik over wat me bezighoudt. Ik ben Amerikanist, journalist, redacteur en raadslid in Leiden. Nu schrijf ik vooral over mijn belevenissen als raadslid in Leiden. Als raadslid houd ik me voornamelijk bezig met stedelijke ontwikkeling: duurzaam bouwen, wonen, ruimtelijke ordening en monumenten.

De artikelen over de Verenigde Staten of over andere zaken die spelen in de wereld schrijf ik op persoonlijke titel. Sommige van deze artikelen kun je ook lezen op {tussenwoord} een open forum met artikelen over Geschiedenis, Filosofie, Cultuur, Wetenschap, Politiek, Milieu en meer…

Biografie

Al mijn hele leven woon ik in Leiden. Daar ben ik ook begonnen met mijn studie politicologie. Na enkele jaren besloot ik dat ik liever amerikanistiek wilde doen. Die studie heb ik in 2008 voltooid aan de Universiteit van Amsterdam. Sindsdien ben ik werkzaam geweest als beleidsmedewerker, redacteur en journalist. Sinds 2020 ben ik raadslid.

Geïnteresseerd in geschiedenis, politiek en internationale betrekkingen begon ik mijn internationale avontuur tijdens de middelbare school. Als uitwisselingsstudent woonde ik toen in een behoorlijk conservatief dorp in Noordoost Ohio. Daar leerde ik de Amerikaanse volksaard beter begrijpen. In 2001 en 2002 verbleef ik een zomer in New York. Daar ondervond ik aan den lijve wat 9/11 met de stad en de mensen had gedaan.

In 2012 voerde ik samen met mijn goede vriend Peter Bootsma in Illinois en Iowa campagne voor Obama. Op verkiezingsavond was ik bij het herverkiezingsfeest van Obama. Ik maakte in 2016, met diezelfde vriend, van dichtbij mee hoe de campagne van Clinton in Pennsylvania niet genoeg kiezers naar de stembus kreeg.

Heb je suggesties of vragen over iets waarover ik schrijf dat me bezighoudt, laat dan een bericht achter. Voor vragen over mijn raadswerk, kun je me bereiken via mijn mijn raadsmailadres.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: