Over mij en wat me bezighoudt

Leestijd: 2 minuten

Een paar jaar geleden ben ik met deze website begonnen omdat ik weleens een mening heb. En sindsdien schrijf ik over wat me bezighoudt. Ik ben Amerikanist, journalist, redacteur en raadslid in Leiden. Nu schrijf ik vooral over mijn belevenissen als raadslid in Leiden. Als raadslid houd ik me voornamelijk bezig met stedelijke ontwikkeling: duurzaam bouwen, wonen, ruimtelijke ordening en monumenten.

De artikelen over de Verenigde Staten of over andere zaken die spelen in de wereld schrijf ik op persoonlijke titel. Sommige van deze artikelen kun je ook lezen op {tussenwoord} een open forum met artikelen over Geschiedenis, Filosofie, Cultuur, Wetenschap, Politiek, Milieu en meer…

Leiden

Al mijn hele leven woon ik in Leiden. Ik ben opgegroeid in de Kooi als zoon van een alleenstaande moeder. Dat betekende vaak dat het geen vetpot was thuis. Toch heb ik in mijn leven allerlei kansen gekregen die veel mensen niet krijgen. Ik ben wat dat betreft bevoorrecht.

In Leiden ben ik ook begonnen met mijn studie politicologie. Na enkele jaren besloot ik dat ik liever amerikanistiek wilde doen. Die studie heb ik in 2008 voltooid aan de Universiteit van Amsterdam. Sindsdien ben ik werkzaam geweest als beleidsmedewerker, redacteur en journalist. Sinds 2020 ben ik raadslid.

LHBTI+-activisme

Ergens tijdens mijn puberteit kwam ik erachter dat ik op mannen val. Dat heeft tijdens mijn middelbareschooltijd wel de nodige worstelingen opgeleverd. Toch heb ik terugkijkend niet het gevoel dat ik daarom een vervelende tijd heb gehad. In mijn studententijd ontdekte ik dat homoseksualiteit niet overal even makkelijk werd geaccepteerd. Dat leidde ertoe dat ik nog bewuster werd van het belang van emancipatie van kwetsbare of achtergestelde groepen van mensen.

De afgelopen jaren ben ik actief voor de gelijke rechten, acceptatie en zichtbaarheid van iedereen binnen de regenbooggemeenschap. Zo begon ik in 2013 als vrijwilliger bij COC Leiden. Ook ben ik er 3 jaar bestuurslid geweest. In 2018 was ik zo verantwoordelijk voor het totstandkomen van het Leidse Regenboogakkoord. Op dit moment ben ik actief voor RozeLinks de werkgroep seksuele- en genderdiversiteit binnen GroenLinks.

Verenigde Staten

Geïnteresseerd in geschiedenis, politiek en internationale betrekkingen begon ik mijn internationale avontuur tijdens de middelbare school. Als uitwisselingsstudent woonde ik toen in een behoorlijk conservatief dorp in noordoost Ohio. Daar leerde ik de Amerikaanse volksaard beter begrijpen. In 2001 en 2002 verbleef ik een zomer in New York. Daar ondervond ik aan den lijve wat 9/11 met de stad en de mensen had gedaan.

In 2012 voerde ik samen met mijn goede vriend Peter Bootsma in Illinois en Iowa campagne voor Obama. Op verkiezingsavond was ik bij het herverkiezingsfeest van Obama. Ik maakte in 2016, met diezelfde vriend, van dichtbij mee hoe de campagne van Clinton in Pennsylvania niet genoeg kiezers naar de stembus kreeg.

Heb je suggesties of vragen over iets waarover ik schrijf dat me bezighoudt, laat dan een bericht achter. Voor vragen over mijn raadswerk, kun je me bereiken via mijn raadsmailadres.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven