Actie: Leiden door een roze bril

Leestijd: < 1 minuut

Leiden door roze bril

Komende zaterdag, 16 november, organiseren verschillende politieke partijen de actie: Leiden door een roze bril. Deze actie, die ondersteund wordt door het COC Leiden, is een reactie op een vervelend incident dat vorige week plaatsvond. De organisaties willen met deze ludieke actie, bij de Hartebrugkerk, waarbij roze brillen worden uitgedeeld aandacht vragen voor homofobie en homohaat. Intolerantie en geweld is niet acceptabel. Via deze actie hopen we ook met mensen in gesprek te komen. Hopelijk levert deze actie naast zichtbaarheid ook meer begrip op voor elkaar.

Incident

Ashley North, voormalig voorzitter van DWARS GroenLinkse jongerenorganisatie, werd  op de hoek van Burggravenlaan en Hoge Rijndijk door een groep jongeren aangesproken vanwege zijn roze bril. Het begon met lullig commentaar op zijn bril, maar al snel werden er ook scheldwoorden naar zijn hoofd geslingerd die te maken zouden hebben met zijn homoseksualiteit. Toen het er op leek dat het ook gewelddadig en fysiek zou worden, heeft hij het stoplicht genegeerd en is hij doorgefietst.

Ashley heeft heel verstandig aangifte gedaan van het incident. Vaak worden de daders niet gepakt, maar een aangifte registreert wel het aantal gevallen van homofobie en homohaat. Wil je meer weten over (het melden van) homodiscriminatie?

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: